Casă din Mihoveni, cuprinsă de flăcări. Un bărbat de 60 de ani a suferit un atac de panică


Intră acum și în grupul de

Un incendiu provocat de efectul termic, generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la o casă din satul Mihoveni, comuna Şcheia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şcheia,  cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor, ardea violent acoperişul casei P+1+M, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la o altă casă, o anexă şi un camion, toate aflate în acceaşi curte”, a precizat Găleată.

incendiu acoperisEl a declarat că pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 60 de ani, care a suferit un atac de panică.

”După acordarea îngrijirilor medicale, victima a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava”, a arătat Găleată.

El a menționat că incendiul, anunțat la ora 1:40, a fost lichidat la ora 3:45.

”Au ars acoperişul casei pe 170 de metri pătraţi, planşeul mansardei, construit din rigips şi vată minerală, obiecte de mobilier, o pianină, aparatură electrocasnică, materiale textile depozitate în pod, tâmplărie din PVC şi documente ale unei societăţi comerciale.

S-au degradat izolaţia exterioară din polistiren, mansarda cu bunurile aferente şi parţial, din cauza apei, etajul şi parterul locuinţei”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat casa proprietarului cu bunurile din interior, o casă bătrânească, o anexă corp comun, compusă din şură şi adăpost de animale, şi un camion, a mai adăugat Găleată.

 


Intră acum și în grupul de