Peste 1800 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în patru microbuze, depistate de poliţiştii de frontieră şi vameşii de la PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Peste 1800 de pachete de ţigări de contrabandă, care erau ascunse în patru microbuze,  au fost depistate de poliţiştii de frontieră şi vameşii suceveni de la PTF Siret, iar şoferii celor patru autovehicule, toţi cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, au fost amendaţi cu câte 5000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan,  poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au depistat și confiscat, vineri, pe sensul de intrare în ţară, 1.840 pachete țigări de provenienţă ucraineană, ascunse în patru microbuze.

tigari roata de rezerva

Poroch Seriţan a spus că ţigările erau ascunse într-un loc special amenajat în peretele lateral al unuia dintre microbuze, precum şi în pereții caroseriei, în scaune, bord și roata de rezervă ale celorlalte trei mijloace de transport.

El a precizat că şoferii celor patru microbuze, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, toți cu dublă cetățenie româno-ucraineană, au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 de lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 2.136 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată,  un  microbuz marca mercedes Benz în valoare de 13.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru  transportul țigărilor, a mai spus comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de