Trei contrabandişti ucraineni trimişi în judecată în lipsă după ce au părăsit ţara şi nu au mai fost găsiţi din 2010


Intră acum și în grupul de

Trei ucraineni au fost trimişi în judecată în lipsă de Parchetul Tribunalului Suceava pentru contrabandă şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat, cei trei părăsind România încă din 2010 şi nu au mai fost găsiţi nici pe calea unei comisii rogatorii a autorităţilor ucrainene.

Parchetul Tribunalului Suceava a anunţat, luni, că a dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Ivanovici Colomeciuc, Victor Scripnichuk şi Constantin Vasilievici Pojoga, care au fost prinşi în data de 1 iunie 2010 de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de frontieră Vicov, după ce au pătruns ilegal în ţară, pe frontiera verde, transportând ţigări de contrabandă.

judecata

Poliţiştii de frontieră au reţinut două persoane, iar în imediata apropiere a acestora s-a descoperit un număr de trei colete ambalate în folie de culoare neagră şi prevăzute cu chingi de transport în care se aflau 4.460 de pachete de ţigări cu timbru din Republica Moldova.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au mai reţinut un bărbat care trecuse frontiera fraudulos.

În cazul celor trei ucraineni reţinuţi, Constantin Vasilievici Pojoha, Victor Scripnichuk Victor şi Constantin Ivanovici Colomeciuc, cercetările au fost făcute împreună cu grănicerii ucraineni şi s-a stabilit că  pe direcţia semnului de frontieră S.F. 769 -100 metri a avut loc o trecere ilegală a frontierei din Ucraina în România.

Ancheta a stabilit că prejudiciul produs bugetului de stat prin introducerea în ţară a celor 4.460 de pachete de ţigări se ridică la 35.575 lei.

Sursa citată menţionează că de la momentul revocării măsurii privind obligarea celor trei de a nu părăsi teritoriul României, aceştia au părăsit ţara, iar în ciuda eforturilor de căutare şi identificare, inclusiv în baza prevederilor Convenţiei europene de asistenţă judiciară în materie penală, pe calea unei comisii rogatorii de către autorităţile judiciare competente din Ucraina, aceştia nu s-au prezentat la termenele fixate prin citaţii din anul 2010 până în prezent.

Dosarul urmează să fie judecat la Judecătoria Rădăuţi. (N.B.)


Intră acum și în grupul de