(FOTO) Ţigări ascunse în saci cu mălai, în cutii cu suc sau în semiaripile unei maşini depistate în PTF Siret


Intră acum și în grupul de

O cantitate de 248 pachete de ţigări, ce era ascunsă în saci cu mălai şi în cutii cu suc, a fost descoperită într-un autoturism condus de un sucevean, în urma unui control efectuat, marţi seara, de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din PTF Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, un sucevean în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism, s-a prezentat, marţi seara, în PTF. Siret, pe sensul de intrare în ţară şi întrucât existau suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei în cauză.

În urma controlului a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în saci cu mălai și cutii de suc, cantitatea de 248 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 302 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul  a fost sancţionat  contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, a precizat Poroch Seriţan.

Alte 290 de pachete de ţigări descoperite de poliţiştii de frontieră din PTF Siret într-un loc special amenajat între roţile unei maşini

Potrivit sursei citate,  tot în cursul zilei de marţi,  în P.T.F. Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 23 de ani, la volanul unui autoturism, iar în urma efectuării unui control amănunţit de către poliţiştii de frontieră suceveni împreună cu lucrătorii vamali au fost descoperite 290 de pachete de ţigări, ce erau ascunse într-un loc special amenajat între roțile din spate ale maşinii.

Ţigările în valoare de 365 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei şi faţă de acesta s-a dispus măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de cinci ani, începând din data de 5 aprilie 2016.

Totodată, autoturismul marca Audi, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea locaș special amenajat pentru transportul țigărilor, a spus comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

O cantitate de ţigări ascunsă în semiaripile unei maşini a fost descoperită, miercuri, cu ajutorul câinelui poliţist Nah

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a declarat că o altă echipă de control din PTF  Siret, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, ajutată de câinele poliţist Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, a descoperit 120 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ascunse în semiaripile unei mașini.

Şoferul autoturismul, un bărbat în vârstă de 46 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar ţigările în valoare de 146 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de