Acasă Actualitate Incendiu la o firma de fabricare a placilor de plexiglas din Falticeni

Incendiu la o firma de fabricare a placilor de plexiglas din Falticeni


Intră acum și în grupul de

Detasamentul de pompieri Falticeni a fost solicitat sa intervina, în noaptea de sâmbata spre duminica dimineata, la ora 00:50 pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta unei societati comerciale din localitate, având ca principal obiect de activitate producerea placilor de plexiglas.

La fata locului s-a deplasat trei autospeciale care, dupa o interventie desfasurata în conditii deosebite de risc pentru servantii pompieri, incendiul a fost lichidat la orele 01.30.



Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de urgenta „Bucovina” Suceava, capitanul Emilian Tehaniuc, metacrilatul de metil este o substanta periculoasa, extrem de inflamabila ce prezinta pericol potential de incendiu sau explozie.

„Poate polimeriza explodând atunci când este implicata într-un incendiu sau când este încalzita. Inhalarea sau contactul cu substanta poate produce iritatii sau arsuri ale pielii si ochilor. Combustia substantei în cauza poate produce gaze iritante, corosive si/sau toxice, prin urmare interventia se realizeaza numai de catre personal dotat cu aparate autonome de protectie respiratorie. În cazul deversarii unei cantitati mici, cum a fost cazul de fata, se izoleaza zona pe o raza minima de 50m” precizeaza capitanul Tehaniuc.

Potrivit ISU Suceava au ars circa 60 de litri de metacrilat de metil, cauza incendiului fiind deversarea accidentala a lichidului combustibil -metacrilat de metil si intrarea acestuia în contact cu o soba fara acumulare de caldura- metalica aflata în functiune. Pompierii au reusit sa salveze spatiile de productie din incinta, pagubele estimate de proprietar fiind de 1500 lei.

    


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version