(FOTO) Incendiu de vegetație cu pericol de extindere la pădure, la Dorna Candrenilor. Intervenția pompierilor a fost extrem de grea


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni se confruntă în continuare cu incendiile de vegetație, care au drept cauză focul deschis efectuat pentru arderea miriştilor, a resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate.

Astfel, militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au  în cursul zilei de miercuri o misiune de localizare şi lichidarea a unui incendiu care a afectat o suprafaţă cu resturi de exploatare forestieră și care se întindea pe un hectar, pe raza comunei Dorna Candrenilor. Cauza izbucnirii flăcărilor a fost  focul deschis folosit pentru igienizarea terenului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, intervenţia a fost extrem de grea, în condiţiile în care nu existau surse de apă, iar terenul accidentat şi greu accesibil a amplificat eforturile salvatorilor de a împiedica flăcările să intre în fondul forestier.

”Deoarece proprietarul terenului incendiat, R.D.I. din comuna Dorna Candrenilor, nu a obţinut permisul de lucru cu foc deschis şi nu a luat măsurile necesare pentru a împiedica propagarea focului, inspectorii de prevenire ai I.S.U. Suceava l-au sancţionat contravenţional, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă în valoare de 2.500 lei”, a arătat Găleată.

El a mai precizat că de la începutul acestui an, în județul Suceava s-au înregistrat 16 incendii, care au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 20 de hectare de vegetaţie uscată, dar şi suprafeţe cu litieră şi resturi de exploatare forestieră.

incendiu vegetatie (9)


Intră acum și în grupul de