La revenirea la serviciu, preşedintele CJ Suceava explică problemele medicale pe care le-a avut în ultima perioadă


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a revenit de vineri la serviciu după ce a fost internat în spital şi apoi a beneficiat de concediu medical, explică pe pagina sa de socializare ce probleme medicale a avut în ultima perioadă.

Nechifor
Cătălin Nechifor împreună cu senatorul PSD Liviu Pop, recent operat la genunchi

Astfel, el arată că a constatat spre sfârşitul lunii februarie că i s-a umflat piciorul stâng în zona gambei, dar a considerat că e doar o problemă uşoară şi a rezistat, „pe picioare”, o săptămâna întreagă cu „o tromboză venoasă profundă de toată frumuseţea”.

El aminteşte că în acea perioadă a stat foarte mult în picioare în întâlniri şi discuţii, ceea ce, aşa cum a aflat ulterior, este total neindicat.

Preşedintele CJ Suceava precizează că spre norocul său nu a mers să facă masaj, deşi îşi propusese, ceea ce ar fi putut declanşa ruperea cheagurilor de sânge formate pe venă piciorului stâng şi ar fi avut consecinţe dintre cele mai grave.

El a explicat că tromboza venoasă profundă este inflamarea venei, formarea de cheaguri în zona valvelor iniţial şi apoi expansiunea pe verticală, către inima.

Nechifor spune că abia duminică, 21 februarie, mergând cu maşina spre Dorna Arini, la mănăstirea Gheorghiţeni, unde era o slujba cu ocazia aducerii moaştelor Sfântului Nectarie din Grecia, şi-a dat seama, după ce s-a interesat despre problema pe care o are că situaţia e mai gravă şi că trebuie să se prezinte imediat la medic şi că se impune şi internarea în spital în vederea aplicării unui tratament medical specializat şi urmăririi evoluţiei stării medicale.

Astfel, s-a pregătit sufleteşte şi luni dimineaţă de la prima oră a mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou Suceava”.

El va continua în următoarele zile să povestească prin ceea ce a trecut, iar în următoarea postare va explica cu a trecut de la tromboză venoasă profundă la embolie pulmonară masivă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de