Țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 70.000 de lei, depistate, duminică, de poliţiştii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Peste 12.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 70.000 de lei, au fost depistate, duminică, de poliţiştii de frontieră suceveni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au observat, duminică după amiaza, în apropierea frontierei de stat, mai mulţi bărbaţi care încărcau colete voluminoase într-un autoturism de teren.

colete tigari contrabanda (1)

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților, iar în momentul în care aceștia au sesizat patrula poliției de frontieră au abandonat maşina şi coletele fugind spre teritoriul statului vecin.

În acest caz au fost informate imediat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar autoturismul şi coletele cu țigări, depistate abandonate, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În continuarea verificărilor au fost identificaţi doi suceveni, cu vârste de 28 şi 24 ani, care au fost implicaţi în activitatea de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.230 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 62.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind confiscată, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

colete tigari contrabanda (2)

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a precizat comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

5850 de pachete de ţigări ascunse în microbuzul condus de un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, descoperite în PTF Siret

În PTF Siret s-a prezentat, duminică seara, pentru a intra în țară, un bărbat în vârstă de 45 ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, ce conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina.

 

Întrucât existau suspiciuni că acesta transportă produse accizabile, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii descoperind ascunse în plafon și în pereții laterali ai microbuzului cantitatea de 5.850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană

“Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar întreaga cantitate de țigări în valoare de 8.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării”, a spus comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

tigari microbuz (1)

Totodată,  microbuzul în valoare de 11.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de