Peste 4.300 de doze de vaccin antihepatită B repartizate judeţului Suceava. Acestea ar fi suficiente până la sfârşitul anului


Intră acum și în grupul de

Un număr de 4.380 de doze de vaccin împotriva hepatitei B, destinat imunizării nou-născuţilor, a fost repartizată Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, iar noua tranşă de vaccin completează necesarul de vaccin până la sfârşitul anului.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, luni, că cele 4380 de doze de vaccin antihepatită B care au fost repartizate judeţului Suceava completează necesarul până la sfârşitul anului.

vaccinuri

Zorescu a spus că, anual, în judeţul Suceava se nasc aproximativ 7000 de copii, iar prima doză de vaccin împotriva hepatitei B se administrează în primele 24 de ore de la naştere.

Ea a precizat că, în general, rata de acoperire vaccinală la prima doză administrată este foarte bună, părinţii acceptând să-şi vaccineze copiii împotriva hepatitei B.

Medicul epidemiolog sucevean a mai spus că procentul copiilor nevaccinaţi împotriva hepatitei B înregistrat în judeţ a fost determinat de sincopele înregistrate în cursului anului trecut în asigurarea acestui tip de vaccin în maternităţi, iar copii restanţieri nu au mai fost recuperaţi la imunizare în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de