Lungu spune că E.On ar fi de acord cu o aducţiune de gaz natural în Burdujeni Sat. E nevoie însă de un sondaj şi apoi compania va face un studiu tehnico-economic pentru investiţie


Intră acum și în grupul de

ion lungu (2)Primarul Ion Lungu a anunţat, miercuri, că E.On ar fi de acord cu extinderea reţelei de gaz natural în cartierul Burdujeni Sat, dar că până avizarea investiţiei urmează să fie făcut un sondaj printre eventualii beneficiari, dar şi un studiu tehnico-economic al companiei pentru a se stabili dacă această investiţie este eficientă.

Primarul a spus că se va face un sondaj în respectiva zonă pentru a se stabili câţi dintre locuitori ar dori să fie branşaţi la reţeaua de gaz natural dacă aceasta se va face, el precizând că în urmă cu mai mulţi ani, când s-a pus problema construirii unei astfel de aducţiuni de gaz în Burdujeni Sat, mai mult de jumătate dintre locuitori au fost de acord.

Totodată, compania E.On va realiza un studiu tehnico-economic din care să se desprindă că investiţia este eficientă economic pentru a putea fi realizată.

Studiul va fi realizat după ce Primăria va finaliza sondajul în rândul locuitorilor din acest cartier.

Primarul crede că vor fi mulţi dintre locuitorii din cartierul Dealu Mănăstirii, unde sunt grupate 300 de case, care vor dori gaz natural şi în aceste condiţii investiţia va fi eficientă economic.

El a estimat că lucrările pentru această investiţie se vor ridica la 2 milioane de euro, potrivit datelor din anii precedenţi când s-a încercat un asemenea proiect, urmând ca municipalitatea să contribuie cu o parte din sumă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de