(FOTO) Panouri de informare şi orientare a turiștilor, amplasate de jandarmi în zonele montane din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Jandarmii din cadrul posturilor montane Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc au amplasat panouri de informare și orientare a turiștilor în trei locații montane din județul Suceava.

jandarmi -panouri informative (3)

”Panourile instalate, în cursul zilei de miercuri,  la intrarea în Parcul Național Călimani (Gura Haiti) și la intrările în rezervația Pietrele Doamnei dinspre Izvorul Alb și Chiril sunt destinate orientării turiştilor aflaţi în trecere prin ariile naturale protejate, promovării atracţiilor turistice semnificative ale acestor areale, concomitent cu informarea preventiv-educativă în scopul conservării şi protejării naturii.”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

jandarmi -panouri informative (2)

Sursa citată precizează că acțiunea de montare a panourilor de orientare în teren a turiștilor s-a desfășurat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”, cofinanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano – Român, aflat în derulare de 3 ani.

jandarmi -panouri informative (1)

”Prin derularea acestui proiect, Jandarmeria Română şi-a propus să contribuie la creşterea nivelului de asigurare a siguranţei publice, precum şi la dezvoltarea durabilă a turismului montan, prin adoptarea de standarde de excelenţă elveţiene”, se mai menționează în comunicatul IJJ Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de