Ambulanţele din Suceava vor transmite din mers la UPU toate datele despre cazul pacientului cu care vin


Intră acum și în grupul de

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Alexandru Lăzăreanu,  a anunţat că de la 1 mai fiecare autospecială va fi dotată cu o tabletă conectată la internet, sistemul având rolul de a îmbunătăţi timpii de răspuns la intervenţii şi a uşura activitatea echipajului.

smurd ambulanta

Totodată, pentru cazurile în care pacientul refuză să fie transportat la spital există opţiunea pentru semnătură în format electronic, prin care acesta îşi asumă consecinţele refuzului.

 

Astfel, când se sună la 112 medicul sau asistentul de pe ambulanţă primeşte pe tabletă toate datele de identificare ale pacientului, iar când se pleacă de la pacient spre spital sunt transmise toate informaţiile către Unitatea de Primiri Urgenţe, ceea ce înseamnă că în UPU vor exista datele despre caz înainte să ajungă pacientul, a precizat Lăzăreanu.

 

Totodată, pentru cazurile în care pacientul refuză să fie transportat la spital există opţiunea pentru semnătură în format electronic, prin care acesta îşi asumă consecinţele refuzului, iar în caz de refuz se poate şi ataş fotografia celui ce refuză pentru a se elimina suspiciunile că ambulanţa a refuzat să preia un pacient.

Acest proiect este al Ministerului Sănătăţii fiind implementat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.(N.B.)


Intră acum și în grupul de