Investitii masive in ultimii ani la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava, prof. Univ. dr. Adrian Graur a trecut în revista toate obiectivele – finalizate sau în lucru, dupa ce institutia de învatamânt superior a primit anul trecut de la MEdCT 7 milioane de euro iar anul acesta 9 milioane de euro.

Cea mai reprezentativa lucrare a fost realizata în caminul studentesc numarul 4, corpul F în care functioneaza serviciul administrativ si auditoriumul Joseph Schmidt, restaurantul universitar, terenul de sport si cladirea Facultatii de Inginerie Mecanica. Rectorul universitatii sucevene a precizat ca se afla în lucru, între altele, caminele 2 si 3, care vor fi mansardate si vor avea camere cu grupuri sanitare proprii, corpul E care va cuprinde rectoratul, biblioteca, sala de lectura si depozitul de carte, dar si spatii pentru patru facultati: Silvicultura, Inginerie alimentara, Administratie publica, respectiv Istorie si Geografie. 

În privinta investitiilor de viitor Adrian Graur a mentionat ca anul viitor vor fi reabilitate: ateneul de la Galanesti, cabana Sipotel, corpul A al Universitatii. Acesta a mai adaugat ca corpul G, unde se afla sala de forte va fi darâmat, în loc urmând a se realiza un bazin de înot si spatii pentru kinetoterapie.

Tot anul viitor se preconizeaza a se începe lucrarile la noul campus. Institutia a preluat 30 de hectare de teren din comuna Moara, pe care se va construi acest campus. Amplasamentul va cuprinde un teren de sport, o sala polivalenta si o gradina botanica, dar se vor construi si imobile pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport si cea de Silvicultura. Proiectul valoreaza câteva zeci de milioane de euro.

Anul 2008 este totodata  momentul aniversar pentru Universitatea „Stefan cel Mare” când se împlinesc 45 de ani de învatamânt superior la Suceava. La sarbatoare vor fi prezenti partenerii traditionali din tara si din strainatate.


Intră acum și în grupul de