Dolhasca şi Liteni rămân oraşe. Prezenţa la referendumuri a fost sub 30 la sută. La Liteni au lipsit 102 voturi pentru validare


Intră acum și în grupul de

Dolhasca şi Liteni vor rămâne oraşe după ce referendumurile organizate duminică în cele două localităţi privind trecerea la statutul de comună nu pot fi validate din cauză că nu s-au prezentat la urne peste 30 la sută dintre electori.

buletin vot referendum

Astfel, la Liteni, prezenţa la urne a fost de 28, 72 la sută, ceea ce înseamnă că pentru validarea referendumului mai era necesar să vină la urne încă 102 alegători.

La Dolhasca, prezenţa la vot a fost mai mică, fiind prezenţi aproape 24 la sută dintre electori.

Potrivit datelor oficiale, în Liteni sunt 7.937 de persoane cu drept de vot care au fost aşteptate să se prezinte la referendumul local, pentru validare fiind necesar să fie prezenţi aproape 2.400 de electori.

În oraşul Dolhasca, în cele zece secţii de votare amenajate, erau aşteptaţi la urne 8.806 alegători, iar pentru validare ar fi trebuit să vină la urne 2.650 de alegători.

 

Liteni şi Dolhasca au devenit oraşe în anul 2004, dar Consiliile locale din cele două oraşe au decis să organizeze, în 17 aprilie,  referendumuri consultative pentru revenirea la statutul de comună. (N.B.)


Intră acum și în grupul de