Dezvoltarea Aeroportului Suceava ar putea fi realizata de un consortiu de firme


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza a avut joi, o întâlnire cu reprezentantii firmei germane K+P, unde s-a discutat despre posibilitatea modernizarii Aeroportului Suceava de catre un consortiu de firme care sa contribuie cu aproximativ 60 de milioane de euro. Gavril Mîrza a spus dupa întâlnire, ca acest consortiu urmeaza sa fie constituit în jurul firmei germane „K + P” care si-a exprimat intentia de a investi în modernizarea aeroportului sucevean.  

Seful administratiei judetene a mentionat ca, în opinia reprezentantilor firmei germane avem conditii corespunzatoare pentru dezvoltare ca si suprafata de teren si ca si spatiu. „Am stabilit sa se ocupe de toate diligentele de a constitui un consortiu de firme care sa aiba posibilitatea sa finanteze modernizarea aeroportului”, a afirmat Gavril Mîrza, care a mai adaugat ca aeroportul trebuie sa fie modernizat pentru a fi adus la standardele solicitate de siguranta zborurilor.   

La începutul acestei veri, reprezentantii administratiei sucevene si cei ai firmei germane K+P- ce a realizat Terminalul doi al Aeroportului international din Munchen, au stabilit cele trei etape ale proiectului de modernizare si reabilitare a aeroportului din Suceava. Este vorba despre elaborarea unui plan de marketing, care sa precizeze nevoile reale de transport pasageri si marfa în urmatorii 25 de ani, urmat de realizarea unui master plan din care sa rezulte planurile tehnice, de securitate si de conformitate cu reglementarile internationale din domeniul aviatiei civile si care sa propuna variante diferite de realizare, cu costurile aferente urmând apoi executia propriu zisa, dupa ce, în prealabil va fi operationala finantarea din fonduri structurale sau din fonduri sindicalizate de la banci si fonduri de investitii.  

Aeroportul Suceava are nevoie de investitii de reabilitare si prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, modernizarea sistemului de balizaj si a cladirii aerogarii.


Intră acum și în grupul de