Executarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava va fi realizata de SCCF Colas Iasi


Intră acum și în grupul de

Ruta ocolitoare a municipiului Suceava va fi realizata de firma SCCF Colas Iasi, în urma adjudecarii licitatiei, în timp ce proiectarea va fi facuta de Consitrans Bucuresti. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat joi, într-o conferinta de presa ca licitatia pentru atribuirea proiectarii si executiei rutei ocolitoare a municipiului a fost organizata la Directia Regionala Iasi a CNADN, iar durata de realizare a investitiei este de 36 de luni de la semnarea contractului.

Drumul ocolitor va avea o lungime de 13,2 km, o latime a platformei de 11 metri, viteza minima de proiectare fiind de 80 de km/h.

Astfel, la mijlocul lunii decembrie autoritatile locale si reprezentantii SCCF Colas Iasi vor discuta detaliile despre începerea lucrarilor. Ion Lungu a mai mentionat ca licitatia pentru stabilirea firmei ce se va ocupa de expropieri va fi reluata, si, si-a exprimat speranta ca pâna în primavara anului viitor vor fi îndeplinite toate conditiile pentru începerea lucrarilor de executie.

Primarul Lungu a tinut sa precizeze ca este vorba despre o lucrare cu o complexitate deosebita „pentru ca sunt de executat multe poduri si viaducte”.

Guvernul a aprobat, prin Hotarâre finantarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava de pe drumul european E 85, dinspre Falticeni spre Vama Siret, valoarea proiectului fiind de 67 de milioane de euro. Aceasta lucrare cuprinde trei viaducte, sase poduri din care unul peste râul Suceava si sapte pasaje de trecere.


Intră acum și în grupul de