(FOTO+VIDEO) Patru gospodării afectate de un incendiu, în comuna Arbore. Pompierii s-au luptat cu focul cinci ore

Pompierii militari din Solca, Rădăuţi, Fălticeni şi Suceava, împreună cu pompieri din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă  din Arbore, Iaslovăţ, Cajvana, Milişăuţi, Botoşana şi Cacica, au intervenit, marți dimineață, timp de cinci ore, cu zece autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat patru gospodării din comuna Arbore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, la sosirea echipajelor de pompieri, ardeau construcţiile din trei gospodării, fiind afectată şi casa de la o a patra gospodărie, iar incendiul se manifesta cu violenţă din cauza cantităţilor foarte mari lemn şi furaje şi exista pericolul de propagare la gospodăriile învecinate.

Sursa citată a precizat că pe timpul intervenţiei, un pompier voluntar de la SVSU Arbore, a suferit arsuri în zona gâtului, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava i-a acordat primul ajutor medical la faţa locului.

În urma incendiului, la prima gospodărie, au ars acoperişul casei pe 120 de metri pătraţi, depozitul de furaje, adăpostul de animale şi bucătăria de vară, pe o suprafaţă totală de 150 de metri pătraţi, şi alte bunuri şi s-au degradat un autoturism, un tocător de furaje electric şi documente personale.

 

FOTO:  Alin Găleată – ISU Suceava

La al doilea proprietar au ars şura, adăpostul de animale şi bucătăria de vară pe 150 de metri pătraţi, dar şi  1,5 tone fân, scule din lemn pentru tâmplărie, 30 de metri cubi lemn de construcţii şi alte bunuri şi s-au degradat ferestrele de la casa de locuit, două tocătoare de furaje electrice, diverse scule electrice şi elemente de tâmplărie.

La a treia gospodărie,  au ars părţi din lemn de la podul casei, pe o suprafaţă de 4 metri pătraţi, şi s-au degradat sticla de la ferestrele casei şi izolaţia din polistiren, pe 20 de metri pătraţi.

Acoperişul casei din a patra gospodărie a ars pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi.

Potrivit primelor concluzii ale pompierilor, incendiul a fost provocat cel mai probabil de la supraîncălzirea instalaţiei electrice din cauza unei instalaţii de încărcat bateria de acumulatori (redresor auto) lăsată în funcţiune şi nesupravegheată.

În urma intervenţiei, pompierii au salvat restul casei de locuit şi o anexă la primul proprietar, casele de locuit şi anexe la ceilalţi proprietari, cu bunurile aferente, a precizat sursa citată.

Video: Lucian Coţovanu – Cromtel Rădăuţi