Alarma falsa cu bomba la Scoala Veresti


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de ieri la orele 17.15, lucratorii Postului de Politie Veresti au fost pusi pe drumuri degeaba, dupa ce au fost sesizati prin Apelul de Urgenta 112, de la un telefon public din localitate, ca ,,la Scoala Generala Veresti a fost plasata o bomba”.

Potrivit IPJ Suceava, vocea de la telefon apartinea unui copil. La fata locului s-au deplasat lucratorii postului de politie, si ulterior grupa pirotehnica a Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, iar în urma controlului efectuat, în cladire nu au fost gasite colete sau pachete suspecte. Politia continua cercetarile pentru identificarea autorului apelului fals, urmând a se lua masurile legale.

IPJ Suceava precizeaza ca, în ultima perioada, s-au constatat mai multe cazuri de acest gen, în toate situatiile fiind vorba de copii si tineri care fac astfel de „glume”. Politistii suceveni atrag atentia ca autorii unor astfel de apeluri false cu bomba sunt usor de localizat si identificat, iar în cazul apelantilor minori, parintii lor sunt cei ce vor suporta rigorile legii.

„Ca masuri legale, ne referim la întocmirea de dosare de cercetare penala, în care anchetatorii efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de “falsa amenintare cu bomba”, fapta prevazuta de art. 38 din Legea nr. 535/2004 si pedepsita cu închisoare de la 1 la 5 ani. Pe aceasta cale, reamintim înca o data faptul ca Inspectoratul de Politie Judetean Suceava nu tolereaza astfel de acte si gesturi si va face toate demersurile necesare pentru identificarea autorilor, deferirea justitiei si sanctionarea lor severa” mai precizeaza IPJ Suceava. 


Intră acum și în grupul de