Lungu anunţă că din luna mai se vor putea cumpăra, în rate, locuinţele ANL

Au apărut normele metodologice privind achiziţia de locuinţe ANL cu plata în rate, a anunțat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, într-o conferință de presă.

ion lungu (4)Potrivit edilului-șef, în aceste condiţii, cei care locuiesc acum în locuinţe construite prin ANL le pot cumpăra cu plata integral, prin credit sau în rate lunare egale.

Lungu a precizat că în cazul plăţii în rate avansul este de 15 la sută din valoarea locuinţei, dobânda este cea a BNR la care se adaugă 2%, iar durata contractului va fi pentru 15, 20 sau 25 de ani, în funcţie de veniturile pe care le are beneficiarul.

Totodată, primarul a ținut să precizezecă Legea dării în plată nu se aplică la cei care vor cumpăra locuinţele ANL cu plata în rate.

Ion Lungu a menţionat că municipalitatea va achiziţiona un soft de calculator pentru aplicarea vânzării locuinţelor cu plata în rate şi crede că din luna mai doritorii o pot face.

El a mai spus că în următoarea şedinţă de Consiliul Local se va adopta hotărârea prin care se va stabili modalitatea de vânzare în rate a locuinţelor ANL, iar apoi acestea vor putea fi achiziţionate.

„Au aşteptat atâţia ani, mai pot aştepta o lună”, a spus Lungu.

El a mai declarat că sunt mulţi doritori să achiziţioneze locuinţele construite de ANL în municipiu cu plata în rate.

loading...