Lungu anunţă că din luna mai se vor putea cumpăra, în rate, locuinţele ANL


Intră acum și în grupul de

Au apărut normele metodologice privind achiziţia de locuinţe ANL cu plata în rate, a anunțat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, într-o conferință de presă.

ion lungu (4)Potrivit edilului-șef, în aceste condiţii, cei care locuiesc acum în locuinţe construite prin ANL le pot cumpăra cu plata integral, prin credit sau în rate lunare egale.

Lungu a precizat că în cazul plăţii în rate avansul este de 15 la sută din valoarea locuinţei, dobânda este cea a BNR la care se adaugă 2%, iar durata contractului va fi pentru 15, 20 sau 25 de ani, în funcţie de veniturile pe care le are beneficiarul.

Totodată, primarul a ținut să precizezecă Legea dării în plată nu se aplică la cei care vor cumpăra locuinţele ANL cu plata în rate.

Ion Lungu a menţionat că municipalitatea va achiziţiona un soft de calculator pentru aplicarea vânzării locuinţelor cu plata în rate şi crede că din luna mai doritorii o pot face.

El a mai spus că în următoarea şedinţă de Consiliul Local se va adopta hotărârea prin care se va stabili modalitatea de vânzare în rate a locuinţelor ANL, iar apoi acestea vor putea fi achiziţionate.

„Au aşteptat atâţia ani, mai pot aştepta o lună”, a spus Lungu.

El a mai declarat că sunt mulţi doritori să achiziţioneze locuinţele construite de ANL în municipiu cu plata în rate.


Intră acum și în grupul de