Un nou regal muzeistic – „Comorile tracilor”


Intră acum și în grupul de

Vernisajul expozitiei nationale „Comorile tracilor”, realizata de Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava în colaborare cu Muzeul National al Transilvaniei -Cluj, Muzeul de Istorie Aiud, Muzeul „Ioan Raica” Sebes, Muzeul „Unirii” Alba Iulia, Muzeul Judetean Botosani, Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui, va fi deschisa miercuri, la ora 10:00.

Expozitia cuprinde peste 300 de piese din bronz, arme, unelte si podoabe care apartin civilizatiei tracice. Vor fi aduse exponate de o mare valoare istorico-arheologica cum ar fi : diverse tipuri de topoare, spade, aparatori de brat, coliere, pandantive, ciocane de miner, situl de bronz ( cazan de bronz care avea functie rituala) de la Brâncovenesti si nu în ultimul rând Tezaurul de la Racatau (Bacau)- ce apartine Culturii Monteoru din Bronzul mijlociu continând un vas original si podoabe de aur (replici).

La acestea se adauga si exponate apartinând Muzeului de Stiintele Naturii  Suceava, minereuri cuprifere (azurit, malahit) si elemente de aliere (arsen, antimoniu, staniu).


Intră acum și în grupul de