Concursul pentru selecţia decanilor la FIESC şi FIMMM din cadrul USV va fi reluat


Intră acum și în grupul de

Concursul pentru selecţia decanilor la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” va fi reluat după ce doi candidaţi şi-au retras dosarele, iar în cazul FIMMM s-a înscris doar un candidat.

Valentin Popa

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că în cursul zilei de miercuri a emis ordinul privind reluarea concursului pentru selecţia decanilor de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management.

El a spus că avându-se în vedere retragerea dosarelor incomplete depuse de doi candidaţi pentru funcţia de decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, dar şi a lipsei numărului suficient de candidaţi pentru participarea la concursul de decan al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, unde s-a înscris un singur candidat va fi reluat concursul de selecţie a decanilor pentru cele două facultăţi.

El a explicat că Procedura de organizare a concursului pentru selecţia decanilor facultăţilor din cadrul USV prevede că în cazul în care nu există cel puţin doi candidaţi avizaţi de Consiliul facultăţii, concursul va fi reluat.

Potrivit ordinului rectorului USV, depunerea candidaturilor pentru concursul de selecţie a decanilor celor două facultăţi este prevăzută pentru perioada 26 aprilie-06 mai 2016, iar avizarea candidaturilor în cadrul Consiliului facultăţilor va avea loc în data de 12 mai 2016.

Totodată, candidaţii vor susţine interviuri în cadrul comisiei de concurs în data de 16 mai, în aceeaşi zi fiind prevăzută şi afişarea rezultatelor, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în data de 17 mai, pe 18 mai vor fi soluţionate contestaţiile, urmând ca în data de 19 mai 2016 să aibă loc validarea în Senatul USV a acestor concursuri pentru selectarea decanilor.

De menţionat este că doar la Facultăţile de Industrie Alimentară şi Istorie-Georgrafie s-au înscris câte trei candidaţi, în timp ce la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Silvicultură, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică s-au înscris câte doi candidaţi, iar şedinţa pentru avizarea candidaturilor în cadrul Consiliilor Facultăţilor s-a desfăşurat în data de 20 aprilie.

Interviurile candidaţiilor în cadrul comisiei de concurs vor avea loc în perioada 24-28 aprilie 2016, anunţarea rezultatelor va avea loc în perioada 26-28 aprilie, depunerea contestaţiilor în perioada 27-29 aprilie, soluţionarea contestaţiilor în perioada 9-11 mai, iar validarea în Senatul USV a concursurilor pentru selecţia decanilor este prevăzută, potrivit Procedurii de organizare a concursului pentru selecţia decanilor facultăţilor din cadrul USV, pentru data de 12 mai 2016.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de