Punctul de belvedere cu pardoseală transparentă de pe Piatra Șoimului, din Masivul Rarău, va fi funcțional din vară


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat, vineri , că în Masivul Rarău, va fi funcțional din această vară singurul skywalk din România.

Potrivit șefului administrației județene, terenul pe care se va executa noul obiectiv turistic a fost transferat, recent, de la Direcţia Silvică Suceava în proprietatea Consiliului Judeţean Suceava după un schimb de teren.

4 Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalkConsiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, studiul de fezabilitate pentru înfiinţarea unui punct de belvedere de tip skywalk în zona Piatra Şoimului din Masivul Rarău.

Punctul de belvedere va avea podeaua transparentă pentru a se putea vedea întreaga privelişte din prăpastie.

Nechifor a precizat că proiectarea, execuţia şi montajul acestui skywalk vor fi licitate în acelaşi pachet şi a arătat că în perioada iulie-august turiştii vor putea beneficia de acest punct de belvedere ce permite o panoramă de 270 de grade şi de unde se pot vedea Ceahlăul, Giumalăul şi Valea Bistriţei.

Mai mult, acest obiectiv turistic va avea şi un telescop, dar şi o hartă ce va prezenta toate informaţiile legate de ceea ce include panorama.

Pe stânca Piatra Şoimului se poate ajunge în zece minute de mers pe jos prin pădure de la pajiştea alpină din masivul Rarău.

Totodată, Cătălin Nechifor a spus că de săptămâna viitoare se redeschide drumul turistic Transrarău şi a anunţat că acest drum va rămâne deschis după ce CJ Suceava a achiziţionat un utilaj multifuncţional care să permită intervenţia pe timp de iarnă şi care va fi folosit doar în această zonă. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de