Actiuni la nivel regional privind eliminarea violentei impotriva femeii


Intră acum și în grupul de

La etajul doi al Centrului Comercial “Bucovina”, pâna pe data de 30 noiembrie 2007, Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS), împreuna cu Centrul Regional Suceava al Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane si FSM – Fundatia pentru Sanatatea Familiei si Comunitatii / Crucea Rosie Elvetiana organizeaza o expozitie de postere expuse în campanii din Europa si din lumea întreaga privind eliminarea violentei împotriva femeii. Marius Lenonte, coordonator actiuni AREAS precizeaza ca prin aceasta expozitie se doreste cresterea nivelului de constientizare pentru ca din ce în ce mai multi oameni sa dobândeasca informatii mai exacte si sa devina constienti de ce este important sa combatem si sa punem punct tuturor formelor de violenta si discriminare împotriva femeii.   

De asemenea, în aceeasi locatie destinata acestor manifestari, va rula o serie de filme si spoturi având ca subiect violenta împotriva femeii. Vizionarile au avut loc duminica, între orele 11.00 – 14.00 si vor fi reluate pe data de 28 noiembrie 2007, în acelasi interval orar, intrarea fiind libera. Aceste manifestari se vor desfasura si în judetele Iasi si Botosani.

Pe 17  decembrie 1999, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 25 noiembrie Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei împotriva Femeii. Natiunile Unite au invitat guvernele, organizatiile internationale si ONG-urile sa organizeze activitati destinate sa sporeasca constientizarea acestei probleme în aceasta zi la nivel international, fiindca femei din lumea întreaga sunt supuse violului, violentei domestice si altor forme de violenta, iar scara si adevarata natura a problemei sunt deseori ascunse.

În acest an, cele 16 zile de activitati desfasurate împotriva violentei asupra femeii au fost dedicate depasirii încercarilor si obstacolelor care împiedica progresul militantilor, al retelelor si al organizatiilor care întreprind campanii pentru stoparea tuturor formelor de violenta asupra femeii. Campania dusa în timpul celor 16 zile urmareste sa darâme barierele ridicate de atitudinea societatii si de reglementarile juridice care trec cu vederea si perpetueaza violenta împotriva femeii. 


Intră acum și în grupul de