Elev al Liceului Tehnologic Dumbrăveni, clasat pe primul loc la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică


Intră acum și în grupul de

Elevul Marian Galan din clasa a opta de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni s-a clasat pe locul I la etapa naţională a  Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, desfăşurată la Iaşi, în perioada 18-22 aprilie 2016.

Bolohan Romeo Marian Galan

Potrivit profesorului îndrumător Romeo Bolohan, de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni, elevul Marian Galan a obţinut 100 de puncte la proba practică şi 98 de puncte la proba teoretică, având cel mai mare punctaj din concurs, 99 de puncte.

“Proba teoretică a avut loc în ziua de 19 aprilie şi a constat dintr-un set de întrebări cu diferiţi itemi, în urma căreia Marian a obţinut cel mai mare punctaj din concurs (98 de puncte), iar a doua probă, cea practică, a avut loc în ziua de 21 aprilie când finaliştii fiecărui judeţ din clasa a VIII-a au fost solicitaţi să realizeze o machetă cu 5 instalaţii inepuizabile. În urma acestei probe, Marian Galan a obţinut nota 10.00 cu cea mai frumoasă şi corectă machetă şi cel mai corect răspuns la celelate solicitări prezentate la olimpiadă”, a spus profesorul Bolohan.

olimpiada tehnologie

El a precizat că este pentru prima dată când judeţul Suceava obţine locul I la clasa a VIII- a la etapa naţională a Olimpiadei de Educaţie tehnologică.

Romeo Bolohan a reamintit că, anul trecut, un alt elev sucevean, Rafael Barac Bologa, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava s-a clasat pe locul I la această olimpiadă.

De precizat este că la etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologii pentru clasele V-VIII judeţul Suceava a fost reprezentat, în acest an, de patru elevi.

(Liliana Bujdei)

Bolohan Romeo Marian Galan


Intră acum și în grupul de