Formula 1 : Rosberg vrea sa ii fure titlul lui Hamilton


Intră acum și în grupul de

Omul pe care Lewis Hamilton l-a dorit ca nou coleg la McLaren, Nico Rosberg, l-a avertizat pe britanic ca va avea parte de concurenta la titlul mondial, pentru care se bat noile talente ale Formulei 1.

Rosberg, în vârsta de 22 de ani, a refuzat sa îi ia locul lui Fernando Alonso la McLaren, mentionând ca vrea sa realizeze lucruri mari cu actuala sa echipa, Williams, si este pregatit sa se lupte cu Hamilton pentru campionat. „În karting ne-am duelat tot timpul si stiu ca îi pot face fata. Într-un an a terminat campion european, iar eu, ca si coechipier, am venit al doilea, urmat de Robert Kubica. Si stim cu totii ca si Heikki Kovalainen este un pilot de top, ca si noi. Desigur, se pare ca Lewis are o masina mai buna decât noi, în acest moment, însa cred ca în sezonul viitor echipele din plutonul secund vor forta sa se apropie de Ferrari si McLaren”, a spus germanul.  

Clasat pe locul patru în ultima cursa a sezonului, din Brazilia, Rosberg a acumulat 20 de puncte si a terminat sezonul pe locul noua în clasamentul constructorilor, la al doilea sau sezon în Formula, învingându-l pe mult mai experimentatul sau coleg Alex Wurz. „Acest sport începe sa fie dominat de generatia mea si asta ma bucura”, a spus Rosberg, care a explicat apoi ca, desi a avut o masina foarte buna, performanta lui Hamilton este una incredibila. „Oamenii tot spun ca Lewis a avut cea mai buna masina, însa ce a obtinut el în sezonul trecut nu este ceva normal. L-a învins pe dublul campion mondial în exact aceeasi masina, sa nu uitam asta, iar pentru un debutant sa reuseasca asa ceva este incredibil. Este mai mult decât si-ar fi putut cineva închipui. Nici eu nu ma gândeam ca va avea acest succes, desi îl cunosc de foarte mult timp pe Lewis”, a mai spus Rosberg.

Kimi Raikkonen a obtinut titlul în sezonul trecut, însa la doar un punct diferenta de senzationalul Lewis Hamilton, iar cu polonezul Kubica, 22 ani, pe locul sase cu BMW-Sauber si finlandezul Kovalainen, 26 ani, pe locul sapte cu Renault, la debutul lor în Formuzla 1, viitorul noii generatii pare sa fie mai aproape decât s-ar fi crezut. Dar, macar în viitorul apropiat, Hamilton, în vârsta de 22 de ani, are un mic avantaj.


Intră acum și în grupul de