Un premiu special şi o menţiune obţinute de două eleve din Gura Humorului şi Siret la Olimpiadele de Limbă şi Literatură Română şi „Lectura ca abilitate de viaţă”


Intră acum și în grupul de

Potrivit ISJ Suceava, în perioada 16 -20 aprilie 2016, s-au desfăşurat în Râmnicu-Vâlcea etapele naţionale ale Olimpiadei de Limbă şi Literatură Română şi ale Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă”, competiţii dedicate elevilor de gimnaziu.

examen scris

Lotul judeţean care a participat la Olimpiada de Limbă şi Literatură Română a fost format din Maria Popa, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 4 Vatra Dornei, Ştefana Radu, în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” din Gura Humorului, Ana Boicu din clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Suceava şi Alexandra Meşinschi, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava. Profesorii îndrumători ai lotului au fost Ancuţa Voivod, Loredana Popa, Luminiţa Căşuneanu şi Maria Cucuveică.

Eleva Ştefana Radu din Gura Humorului, coordonată de profesoara Loredana Popa, a fost cea care a primit Premiul special în cadrul etapei naţionale a olimpiadei, fiind clasată a şasea în ordinea punctajelor acordate.

Lotul judeţean care a participat la etapa naţională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” a fost format din Alexandra Apostol din clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (coordonator Adina Adam) şi Mara Hrehorciuc, elevă în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret (coordonator Camelia Fraseniuc).

Eleva Mara Hrehorciuc a obţinut menţiune.

O menţiune şi două premii speciale obţinute de trei liceence la Olimpiada de Limba şi Literatura Română

În perioada 20-24 aprilie 2016 s-a desfăşurat la Târgoviște etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, clasele IX-XII.

Elevele din judeţul Suceava care au fost premiate la etapa naţională a acestei olimpiade sunt : Magda Adriana Oprişanu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, prof. îndrumător Pavel Daniela, a obţinut menţiune , iar Mihaiela Crăcană, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, prof. îndrumător George Checheriţă şi Alexandra Bianca Dumencu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, prof. îndrumător Cîrstian Gheorghe, au obţinut premii speciale.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de