Un barladean ce a inselat pe „banda rulanta” mai multe firme din Moldova prins in urma unei actiuni regionale


Intră acum și în grupul de

Un bârladean ce era cautat pentru mai multe infractiuni de înselaciune, prin utilizarea de documente privind societati si persoane fizice fictive si emiterea de C.E.C.- uri fara acoperire, precum si valorificarea ilegala a bunurilor obtinute a fost prins în urma unui flagrant organizat de Serviciul de Investigare a Fraudelor Suceava, în colaborare cu politistii de la S.I.F. Botosani. Potrivit IPJ Suceava, politistii suceveni s-au sesizat din oficiu, dupa ce au aflat ca Lucian B., în vârsta de 37 ani, din municipiul Bârlad intentioneaza sa achizitioneze marfuri de la o firma din Suceava cu punct de lucru la Veresti, pe care urma sa le achite cu instrumente de plata false.

„Echipa operativa compusa din ofiteri ai S.I.F. Suceava s-a deplasat la punctul de lucru din localitatea Veresti unde s-a constatat ca într-un autotren se încarcau 18 paleti cu pavele vibrocompresate în valoare de 5.950 lei, beneficiar fiind o firma din Slatina, judetul Olt. Întrucât Lucian B. nu era prezent la încarcarea marfii, transportul a fost urmarit cu sprijinul ofiterilor S.I.F. Botosani pâna la iesirea din municipiul Botosani spre municipiul Iasi, unde am procedat la interceptarea autorului, în timp ce acesta intentiona sa descarce marfa într-o parcare” precizeaza inspectorul Alin Botezatu, purtatorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Acesta a mai precizat ca actiunea a avut loc vineri, 23 noiembrie, bârladeanului  fiindu-i întocmit un dosar penal, în care se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de înselaciune, dosar ce urmeaza a fi solutionat procedural, iar produsele au fost restituite societatii prejudiciate.

Lucian B. a fost audiat la sediul I.P.J. Botosani, iar pe timpul cercetarilor, în urma dialogului cu lucratorii S.I.F. Bacau, am stabilit ca acesta a savârsit infractiuni cu acelasi mod de operare, fiind învinuit într-un alt dosar penal la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau, cu un prejudiciu de 50.000 lei.

Inspectorul Alin Botezatu a mai mentionat ca o echipa operativa de la I.P.J. Bacau s-a deplasat la colegii lor din Botosani de unde l-au preluat pe bârladean pentru audieri si emiterea unei ordonante de retinere sub aspectul savârsirii infractiunii de înselaciune, iar sâmbata a fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Judecatoria Bacau a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva cu durata de 30 de zile.

Lucian B. mai este cercetat penal si de Politia Municipiului Radauti pentru tentativa la înselaciune în dauna unei firme din Radauti, unde 18 octombrie folosind acelasi mod de operare, a încercat sa însele aceasta firma cu suma de 30.500 lei. 


Intră acum și în grupul de