Trei partide risca amenzi pentru ca au lipit afise pe arborii ornamentali de pe mai multe trasee din judet


Intră acum și în grupul de

Cel putin doua legi au încalcat membrii din judet, ai mai multor partide care au lipit afise electorale pe pomii ornamentali. Este vorba despre legea privind protectia si administrarea spatiilor verzi nr. 24/2007 si Legea Mediului nr.265/2006. Comisarii judeteni de mediu au întâlnit pe mai multe trasee din judet afise electorale lipite pe copaci, astfel, potrivit sefului Garzii Judetene de Mediu Suceava, Constantin Harasim pe copacii de la intrarea în orasul Gura Humorului, în zona drumului forestier spre Bogdaneasa au fost lipite materiale electorale apartinând PNG, în orasul Frasin, pe aliniamentul de copaci care traverseaza localitatea Bucsoaia dar si în spatiul verde din centrul orasului, pe arborii ornamentali, sunt lipite afise ale PLD, iar pe copacii de la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc- zona Colegiului Militar sunt lipite afise PD.  

„Au fost încalcate legislatiile privind protectia spatiilor verzi dar si legea protectiei mediului, referitoare la schimbarea destinatiei spatiilor verzi prin afisaj electoral pe trunchiul copacilor. Solicitam si adresam rugamintea partidelor în cauza sa dea jos afisele de pe copaci, în perioada imediat urmatoare pentru ca risca sa fie amendate” a precizat Constantin Harasim. Pentru asemenea încalcari sanctiunile pe persoana juridica sunt cuprinse între 25 si 50 de mii de lei.

Pentru a nu exista dubii, comisarii de mediu au facut si fotografii cu afisele lipite pe copaci. „Garda de Mediu dispune de fotografii facute în aceste locatii cu care putem face dovada încalcarii legislatiei de mediu”, a mai adaugat comisarul – sef Harasim. 


Intră acum și în grupul de