Acasă Actualitate Daniel Hrenciuc repus in functia de inspector general adjunct

Daniel Hrenciuc repus in functia de inspector general adjunct


Intră acum și în grupul de

Adjunctul ISJ Suceava, Camelia Voinescu a trebuit marti, sa-si „faca bagajele”  dupa ce Daniel Hrenciuc, fostul inspector scolar general adjunct a fost repus în functie.

Daniel Hrenciuc a apelat la un executor judecatoresc pentru a veni din nou la Inspectoratul Scolar, întrucât, desi a obtinut în instanta anularea ordinului de demitere din functie, nu a primit de la minister un nou ordin, de numire pe post, asa cum prevede legea. Asa stând lucrurile, Daniel Hrenciuc s-a prezentat marti, dimineata la ISJ, însotit de avocatul sau si cu o notificare emisa de un executor judecatoresc prin care i se cerea inspectorului general sa puna în aplicare hotarârea judecatoreasca.   



Daniel Hrenciuc considera ca a fost tratat cu „lipsa de respect”. „Ministrul nu e deasupra legii, am asteptat mai mult de o saptamâna ca domnul Adomnitei sa puna în aplicare o decizie a instantei”, a spus Daniel Hrenciuc. Executorul judecatoresc a trimis o notificare si la MEdCT, prin care solicita respectarea legii si punerea în aplicare a unei hotarâri judecatoresti.

Daniel Hrenciuc a fost demis din functia de adjunct al ISJ Suceava în luna septembrie a acestui an, dupa ce, în urma unui control efectuat de MEdCT, acesta a primit calificativul „nesatisfacator”.

Acesta a atacat în instanta ordinul de demitere semnat de ministrul Cristian Adomnitei. Pe 14 noiembrie, instanta de contencios administrativ si fiscal a respins exceptia lipsei procedurii prealabile invocate de MEdCT si a admis cererea formulata de fostul inspector scolar general adjunct al judetului Suceava, Daniel Hrenciuc, în contradictie cu MEdCT si a dispus suspendarea executarii Ordinului 1999/ 04.09.2007 emis de MEdCT pâna la solutionarea irevocabila a actiunii în anulare, cu drept de recurs. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version