Firma austriaca Egger, ce are o investitie de 210 milioane de euro in Radauti, vrea sa inceapa probele tehnologice la inceputul anului


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza si prefectul Orest Onofrei, s-au întâlnit, marti, cu proprietarul firmei austriece Egger, Michael Egger, care a prezentat autoritatilor investitiile de peste 200 de milioane de euro efectuate în zona Radauti.

Firma austriaca Egger a realizat în zona Radauti o investitie în valoare de 210 milioane de euro într-o fabrica  de PAL, produsele fiind rezultate din folosirea deseurilor din lemn.

Investitia va crea sapte sute de locuri de munca, fabrica urmând sa aiba o productie anuala de 600.000 mc.

Michael Egger a solicitat sprijin pentru obtinerea autorizatiei de mediu, pentru realizarea drumului de acces la complexul de fabrici si la racordarea unitatii la gaz natural.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca firma are cea mai noua tehnologie în domeniul prelucrarii lemnului si va fi sprijinita sa poata începe în cel mai scurt timp probele tehnologice, dar a precizat ca dosarul de mediu este complex si va lua timp pâna va fi finalizat. Firma Egger doreste sa înceapa probele sub supravegherea APM Suceava.

Pentru largirea drumului judetean de acces spre complexul de fabrici, presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a spus ca administratia judeteana va acorda sprijin. Conducerea CJ a luat legatura si cu firma care efectueaza lucrarile la aductiunea de gaz si care a înregistrat întârzieri, primind asigurari ca acestea vor fi finalizate în aceasta saptamâna.

Potrivit presedintelui CJ Suceava, firma austriaca are deja finalizate constructii pe o suprafata de 83.000 de mp si foloseste tehnologie unicat în Europa.


Intră acum și în grupul de