Ministrul Transporturilor a găsit soluţia la “Curba morţii” de pe DN 17: Panou cu inscripţia „Frecvent accidente” şi controale privind viteza şoferilor


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a identificat soluţia la „Curba morţii” după ce deputatul Ioan Bălan i-a cerut să adopte măsuri pentru preîntâmpinarea accidentelor în aşa numita „curbă a morţii” de pe DN 17 din zona Şcheia unde s-au produs mai multe accidente rutiere în urma cărora mai multe persoane au murit.

accident (4)

Astfel, într-un răspuns la solicitarea lui Bălan, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, arată că potrivit informaţiilor Poliţiei Judeţene Suceava, în perioada 2011-2016, pe drumul naţional DN 17, la km 247+10- 247+150, au fost înregistrate patru accidente rutiere cu victime având drept cauză nerespectarea vitezei la condiţiile de drum pe un carosabil uscat.

El menţionează că respectiva curbă este semnalizată corespunzător, fiind amplasate indicatoare cu „curbă la stânga”, „depăşirea interzisă” şi „curbă deosebit de periculoasă” şi suplimentar indicatoare de limitare a vitezei, la 80 km/h şi 60 km/h.

„Având în vedere faptul că nerespectarea limitelor de viteză stabilite conduce la producerea accidentelor rutiere, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi va instala în perioada următoare panouri de avertizare cu inscripţia „Frecvent accidente” şi va solicita Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava, intensificarea controalelor privind regimul de viteză”, se arată în răspunsul ministrului Transporturilor.

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a cerut, în Parlament, ministrului Transporturilor, Dan Costescu şi directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor, să ia măsuri concrete în cazul ca în aşa numita „curbă a morţii” de pe DN 17 din zona Şcheia unde s-au produs mai multe accidente rutiere în urma cărora mai multe persoane au murit.

Într-o interpelare adresată ministrului Transporturilor, Dan Costescu şi directorului general al CNADNR, Cătălin Homor, deputatul PNL de Suceava a arătat că România se află în continuare în fruntea clasamentelor privind victimele înregistrate pe drumurile naţionale şi că unele acţiuni ale administratorilor drumurilor care nu implică eforturi financiare considerabile ar putea preîntâmpina producerea de accidente cu victime sau chiar decese.

Astfel, Ioan Bălan arată că pe DN 17, între Suceava şi Gura Humorului, în localitatea Şcheia s-au produs într-un timp scurt patru accidente rutiere soldate cu decese.

„În ciuda constatărilor lucrătorilor Poliţiei Rutiere potrivit cărora curba se află la capătul unui segment de drum pe care se rulează, de obicei, cu viteze ridicate, administratorul drumului nu a întreprins nici până astăzi noi măsuri care să conducă la creşterea siguranţei pe drumurile publice”, a explicat Bălan.

El atrage atenţia că simpla amplasare a unui indicator de atenţionare sau a unui marcaj suplimentar nu va rezolva problema.

În aceste condiţii, deputatul PNL de Suceava a cerut ministrului Transporturilor şi şefului CNADNR să îi transmită ce măsuri vor lua pe DN 17 astfel încât să crească siguranţa circulaţiei rutiere pe acest drum.(N.B.)


Intră acum și în grupul de