Fotbal : Presa din Cehia lauda Slavia, dar „uita” ca praghezii au avut noroc


Intră acum și în grupul de

Egalul scos de Slavia în Ghencea a fost ridicat de presa din Cehia la stadiu de mare victorie. Mai toate publicatiile din Praga au adus cuvinte de lauda elevilor lui Jarolim, dar si stelistilor, pentru modul în care au jucat în prima repriza. Cu toate acestea, cuvintele „noroc” sau respectiv „ghinion” lipsesc cu desavârsire.  

„Slavia iese din Liga, dar merge în UEFA”, a titrat cotidianul Dnes. „Senkerik a fost eroul Slaviei. Dupa înfrângeri pe linie, Steaua îsi dorea un happy-end, iar posibila rusine de a termina grupa fara niciun punct i-a facut pe stelisti sa joace cu avânt, mai ales în prima repriza”, a mai notat sursa citata.

„Senkerik aduce primavara!”. Cele mai multe cuvinte de lauda le-a primit marcatorul golului egalizator. „Senkerik aduce primavara!”, a titrat cotidianul Deniksport, continuând: „Slavia nu merge mai departe în Liga, dar ajunge în Cupa UEFA. Slavia n-a jucat deloc bine în primele 45 de minute, gazdele înscriind o data si irosind alte bune oportunitati. Fotbalistii cehi si-au asigurat locul trei înainte de ultima etapa. Steaua a fost mai rapida si mai combinativa pâna la pauza, determinând tribunele sa arda: «Lacatus, Lacatus»”. Publicatia Sport si-a amintit totusi ca „Steaua a fost mai activa în prima repriza si a marcat prin Badea. Dupa pauza, relaxarea Stelei si plusul de ofensiva al Slaviei fata de prima parte au condus spre un rezultat de egalitate”.

Site-ul UEFA: „Steaua nu a avut noroc”. Spre deosebire de publicatiile din Cehia, site-ul oficial al forului fotbalistic european nu uita totusi cuvântul magic: „noroc”, considerând ca Zeita Fortuna a fost de partea Slaviei miercuri seara. „Senkerik trimite Slavia în Cupa UEFA”, este titlul cronicii de pe site-ul UEFA. „Sperantele Slaviei de a prinde locul doi s-au spulberat, dar punctul de la Bucuresti, salvat de Senkerik, confirma cel putin calificarea în Cupa UEFA. În ziua aniversarii a 50 de ani de la primul meci în cupele europene, golul lui Badea, primul al Stelei în fata propriilor suporteri în acest sezon, parea sa duca si la prima victorie. Lovitura lui Senkerik îi mentine însa pe cehi la patru puncte distanta si refuza Stelei primul succes acasa în Liga Campionilor dupa 11 ani. Steaua a avut un start perfect, a continuat sa fie forta dominanta, fiind aproape de a majora diferenta, însa n-a avut noroc”, a notat uefa.com.


Intră acum și în grupul de