Bărbat care a atacat cu toporul un pădurar din Slatina, trimis în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Antochi pentru săvârşirea ultraj în forma tentativei de omor şi distrugere.

În urma anchetei s-a stabilit că un pădurar al Ocolului Silvic Mălini ce are în gestiune Cantonul Silvic situat pe teritoriul comunei Slatina a mers în după amiaza de 12 noiembrie 2015 cu o  autoutilitară VW Transporter spre cantonul silvic pentru a efectua un control. Acesta a parcat autoutilitara pe drumul forestier Pietroasa, iar de acolo a pornit pe jos prin pădure.

Pădurarul a surprins în pădure doi bărbaţi care încărcaseră în căruţele lor arborii tăiaţi ilegal şi le-a cerut acestora să prezinte autorizaţia pentru exploatare masă lemnoasă.

În această situaţie, Gheorghe Antochi a mers spre pădurar rugându-l să nu întocmească actele legale de sancţionare deoarece are nevoie de lemn pentru a-şi încălzi locuinţa. Deoarece pădurarul a refuzat să accepte o astfel de propunere,  Antochi a proferat insulte şi ameninţări la adresa pădurarului după care a încercat să-l lovească cu toporul, Astfel, el a ridicat toporul deasupra capului său, a încercat să-i aplice pădurarului o lovitură în cap, dar acesta a parat cu mâna dreaptă.

topor

Imediat după această lovitură ambii bărbaţi au fugit în pădure în timp ce pădurarul a părăsit locul incidentului şi s-a deplasat spre locul unde parcase anterior maşina.

În acelaşi interval de timp, cei doi bărbaţi au revenit spre locul unde se aflau căruţele lor, au descărcat din acestea lemnul tăiat în mod ilegal după care au părăsit zona incidentului fiecare în căruţa sa.

Întrucât singura cale de întoarcere spre localitatea de domiciliu era zona unde se afla parcată maşina pădurarului, cei doi au trecut în viteză prin locul respectiv, iar în momentul în care Antochi a trecut cu căruţa pe lângă autoutilitară, a aruncat toporul în bena autoutilitarei, deteriorând în acest mod caroseria

Conform certificatului medico-legal eliberat de S.M.L. Suceava, pădurarul a prezentat contuzii cu echimoze şi entorsă carpiană mâna dreaptă produse prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente şi răsucire, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 10-12 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii arată că fapta lui Antochi întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj în varianta tentativei la omor şi de ultraj în varianta distrugerii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de