Un pas spre realizarea gropii ecologice de deseuri a municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat joi, într-o conferinta de presa ca este putin nemultumit de termenele date pentru realizarea gropii ecologice de  gunoi, dupa ce a participat la Conferinta de lansare a proiectului „Asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor în sectorul deseurilor în România” -judetele Botosani, Suceava, Vaslui, Calarasi si Olt. Acesta a precizat ca doreste sa negocieze etapele realizarii proiectului, deoarece temenele sunt foarte mari. Potrivit lui Ion Lungu elaborarea Master Plan- ului are un termen de 5 luni- martie 2008, studiul de prefezabilitate un termen de 7 luni – mai  2008, elaborarea Studiului de Impact de mediu, un termen de 8 luni – iunie 2008, elaborarea aplicatiei tehnice, un termen de 10 luni – august 2008, iar elaborarea documentatiei de licitatie- executie depozit deseuri, un termen de 13 luni- noiembrie 2008.

În privinta costurilor realizarii gropii de gunoi, 80 la suta din finantare va fi asigurata de UE din costuri eligibile ale proiectului iar restul de 20 la suta va trebui asigurat de municipalitate, cu precizarea surselor de finantare si prezentarea de garantii în acest sens.

În perioada imediat urmatoare Ministerul Mediului va cere printr-o scrisoare oficiala reînoirea angajamentelor Autoritatilor Publice Locale din Suceava pentru realizarea proiectului în aceasta varianta, specificându-se faptul ca orice alta varianta presupune schimbarea judetului care va beneficia de finantare. Pentru elaborarea asistentei tehnice este necesara constituirea PIU (unitatea de implementare a proiectului) la nivelul judetului Suceava si asigurarea spatiului si logistica necesara pentru echipa de asistenta.


Intră acum și în grupul de