Contrabandişti de ţigări, somaţi cu focuri de avertisment, au fugit în Ucraina

Poliţiştii de frontieră suceveni au găsit abandonate aproape 6500 de pachete de ţigări într-un autoturism de teren şi în apropierea acestuia


Intră acum și în grupul de

Trei focuri de avertisment au fost trase de poliţiştii de frontieră suceveni pentru interceptarea unor persoane ce încărcau mai multe colete cu ţigări de contrabandă într-un autoturism de teren aflat în apropierea graniţei, însă acestea au reuşit să fugă în Ucraina.

contrabanda brodina (5)

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a declarat, vineri, că poliţişti de frontieră de la SPF Brodina au observat, joi dimineaţa, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane ce încărcau colete voluminoase într-un autoturism de teren.

Poroch Seriţan a spus că poliţiştii de frontieră au somat persoanele respective prin voce şi întrucât acestea nu s-au supus, au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical.

Persoanele somate au abandonat coletele şi autoturismul şi, profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

“S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment”, a spus Poroch Seriţan.

Poliţiştii de frontieră au depistat în autoturismul abandonat, dar şi în apropierea acestuia mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.490  pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 71.390 lei.

contrabanda brodina (4)

Cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării,  iar autoturismul de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina.

Cercetările continuă în acest caz pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, a mai spus purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

(Liliana Bujdei)

contrabanda brodina


Intră acum și în grupul de