Handbal. Liga Nationala : Violente la restanta disputata miercuri la Oradea!


Intră acum și în grupul de

Jandarmii si suporterii banateni si-au împartit pumni si picioare la meciul de handbal masculin CSM Oradea – Poli Izometal Timisoara 21-19, din cadrul etapei a zecea a Ligii Nationale.

Scene rupte parca din marile derbiuri bucurestene, când suporterii se bateau cu fortele de ordine, s-au consumat si la Oradea miercuri seara la jocul dintre CSM D&C Oradea si Poli Izometal Timisoara din Liga Nationala de handbal masculin. Echipa banateana a fost însotita de o galerie formata din aproximativ 50 de suporteri, majoritatea tineri. Primele probleme au aparut dupa aproximativ 15 minute de joc. Suporterii oaspeti, plasati neinspirat de organizatori la peluza dinspre tabela, l-au scuipat si înjurat pe unul dintre arbitri.

Acesta a oprit jocul si le-a cerut organizatorilor oradeni sa mute galeria banatenilor într-o alta locatie. Vreo cinci jandarmi au încercat sa puna în aplicare doleanta arbitrilor, însa s-au lovit de refuzul tinerilor. În scurt timp s-a ajuns la bruscari si chiar lovituri împartite de ambele tabere. Ajutati de celelalte forte de ordine prezente în sala, jandarmii au reusit sa-i scoata în holul Arenei “Antonio Alexe” pe suporteri unde, dupa o noua runda de pumni si picioare, spiritele s-au mai linistit la interventia unui politist. Dupa aproximativ 15-20 de minute de parlamentari, jandarmii au gasit o solutie – au eliberat o jumatate din tribuna a II-a a salii unde i-au plasat pe banateni. Obsecenitatile si limbajul tribal au tinut pe întreaga durata a partidei.

În ziua în care a primit în cadru oficial titlul de Cetatean de Onoare al Resitei, antrenorul emerit Aihan Omer si-a prelungit contractul cu gruparea banateana. Evenimentul a avut loc la sediul companiei UCM Resita, tehnicianul batând palma cu presedintele-director general Adrian Chebutiu, pentru o întelegere valabila pâna în 2011. Aihan Omer, cel mai titrat antrenor din handbalul masculin românesc, pregateste pe UCM Resita din vara anului 2006, reusind sa cucereasca în premiera pentru el si pentru echipa sa o cupa europeana. Omer este si selectionerul nationalei de handbal a României, acolo unde este secondat de antrenorul sucevean Petru Ghervan.  


Intră acum și în grupul de