Comisia Europeana a aprobat ultimele doua Programe Operationale ale Romaniei


Intră acum și în grupul de

Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, gestionat de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, si Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, gestionat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, au primit aprobarea Comisiei Europene în 21, respectiv 22 noiembrie, se precizeaza într-un comunicat de presa al Biroului de Presa al Guvernului.

Programele sunt finantate din Fondul Social European si urmaresc dezvoltarea si eficientizarea administratiei publice din România, respectiv dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia pe piata muncii.

Deciziile Comisiei încheie negocierile pentru cele 19,2 miliarde euro reprezentând fonduri structurale si de coeziune pe care le va primi România în cadrul obiectivului „Convergenta”  în perioada 2007-2013.

Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative stabileste strategia de alocare a 246 de milioane de euro pentru urmatorii sapte ani, fonduri structurale pentru eficientizarea felului în care se construiesc si se implementeaza politicile publice si pentru îmbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor catre cetateni  

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane beneficiaza de o alocare financiara de 3476 milioane de euro pentru perioada 2007-2013. Aceste fonduri structurale pot fi folosite pentru a finanta proiecte de dezvoltare a capitalului uman si de crestere a competitivitatii acestuia prin corelarea educatiei si învatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si prin asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a 1650000 de persoane.

Documentele pot fi consultate si descarcate de pe site-ul www.fonduri-ue.ro,  sectiunea Documente Relevante.

Contact:

Ioana Cismasu, expert relatii publice, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), Ministerul Economiei si Finantelor, telefon: 0213025313, e-mail [email protected].


Intră acum și în grupul de