Trei tineri din Bangladesh care vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen, depistaţi după ce au trecut ilegal frontiera în zona Siret


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Siret au depistat trei cetăţeni din Bangladesh în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen. Aceştia au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

migranti bangladesh

Potrivit Poliţiei de frontieră Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă poliţiştii de frontieră din SPF Siret  au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Siret.

Imediat un echipaj mobil s-a deplasat în zona respectivă şi a constatat că persoanele în cauză, de sex masculin, nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenta în zona, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre trei bărbaţi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între19 şi 34 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţenii din Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.(N.B.)


Intră acum și în grupul de