Bătrână din Suceava, înșelată prin metoda ”Accidentul”. Femeia i-a dat 5.000 de euro unui necunoscut care i-a spus că nepotul ei a suferit un accident

O bătrână în vârstă de 79 de ani din municipiul Suceava a fost înșelată cu 5.000 de euro prin metoda ”Accidentul”, ea fiind contactată de un bărbat care i-a spus că nepotul ei a suferit un accident și că are nevoie de această sumă pentru a fi operat.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 11.15, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112,  de o femeie de 79 de ani, din localitate, despre faptul că, a fost victima unei înșelăciuni.

”Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 09.00, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu soţul ei, victima a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat necunoscut care i-a adus la cunoștință faptul că, nepotul său a suferit un accident rutier  și necesită o intervenţie chirurgicală pentru care trebuie să plătească suma de 5.000 de euro, diferența fiind  compensată de casa de asigurări de sănătate.

euro

Ulterior, în jurul orei 11.00, la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat un bărbat necunoscut care a primit suma de 5.000 de euro și a plecat”, informează sursa citată.

IPJ Suceava precizează că după câteva minute, femeia de 79 de ani a sunat-o pe soţia nepotului său, care i-a comunicat faptul că, acesta nu a păţit nimic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracţiunii  de înşelăciune, cercetările fiind continuate de polițiștii în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului, mai menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de