Operatorii care vor introduce în sistemul informatic datele votanţilor, la alegerile locale din judeţul Suceava, au fost desemnaţi

Persoanele care vor introduce în sistemul informatic datele votanţilor la alegerile locale din cele 555 de secţii de votare din judeţul Suceava au fost desemnaţi şi urmează să fie instruiţi în perioada următoare.

Prefectura Suceava a anunţat că, luni, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii Serviciului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Suceava şi ai Autorităţii Electorale Permanente, privind acţiunile care vor fi efectuate în perioada următoare pentru bunul mers al alegerilor locale din luna iunie 2016.

Astfel, AEP a desemnat operatorii de calculator pentru toate cele 555 secţii de votare, urmând ca aceştia să fie instruiţi în perioada care urmează, iar în data de 22 mai 2016 vor participa la o simulare la nivel naţional privind modul de funcţionare al sistemului informatic implementat la aceste alegeri.

operator calculator
Sursa FOTO: Telegrafonline.ro

De asemenea, informaticienii care îşi desfăşoară activitatea pe lângă cele 114 birouri electorale de circumscripţie vor fi instruiţi în data de 13 mai 2016.

STS Suceava a finalizat montarea echipamentelor pentru asigurarea comunicaţiilor în toate cele 555 secţii de votare şi urmează să distribuie tabletele pentru monitorizarea votului.

Judeţul Suceava este în grafic cu toate acţiunile prevăzute în programul calendaristic al alegerilor locale din 5 iunie 2016, precizează Prefectura Suceava.

Pentru evitarea votului multiplu, datele alegătorilor vor fi introduse în sistemul informatic astfel că nici un votant nu va putea să voteze de mai multe ori. (N.B.)

loading...