Rezultate notabile obţinute de elevii suceveni la etapa naţională a Olimpiadei şcolare de religie


Intră acum și în grupul de

Nouă elevi suceveni din clasele VII-XII au obţinut premii şi menţiuni la etapa naţională a Olimpiadei şcolare de religie- cultul ortodox, alţi trei elevi s-au întors cu premii de la Olimpiada de religie –cultul romano-catolic, iar un elev a obţinut premiul al III-lea la Olimpiada de religie-Alianţa Evanghelică.

olimpiada de religie

Potrivit ISJ Suceava, şase elevi suceveni au fost premiaţi la etapa naţională a Olimpiadei şcolare de religie- cultul ortodox, desfăşurată în acest an la Timişoara.

Astfel, premiul I a fost obţinut de eleva Maria Grumeza, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, prof. îndrumător Narcisa Tiperciuc, premiul al II-lea a fost obţinut de Mihaela Loredana Ignat, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane”Fălticeni, profesor îndrumător Otilia Grădinariu, iar premii speciale au fost acordate elevilor Bianca Teleagă, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială”Mihai Eminescu”Rădăuţi, Iustina Ungureanu, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”Suceava, profesor îndrumător Adriana Florea, Robert Cocuz, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava, profesor îndrumător pr.Florin Hostiuc, iar menţiune a fost acordată elevei Nicoleta Nistor, clasa a X-a , de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava, îndrumază de profesor pr. Florin Hostiuc.

La etapa naţională a Olimpiadei de religie pentru elevii seminariilor şi liceelor teologice ortodoxe, desfăşurată la Mănăstirea Neamţ, au fost acordate două premii speciale elevilor Gabriel Ilişoi, clasa a X-a şi Alexandru Semeniuc, clasa a XII-a, ambii de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Mitropolitul Dosoftei”Suceava, îndrumaţi de profesorii arh. Bogdan Mihai Hrişcă, respectiv pr. Silvestru Ionuţ Turca, iar elevul Adelin Petrişor Char, clasa a XI-a, de la aceeaşi unitate de învăţământ, îndrumat de profesor pr.Ioan Paul Valenciuc, a obţinut menţiune.

La Olimpiada naţională de religie- cultul romano-catolic, desfăşurată la Sighetu Marmaţiei, au participat şase elevi din judeţul Suceava, trei dintre aceştia două premii de excelenţă  şi o menţiune.

Astfel, premii de excelenţă au obţinut elevii Albert Paul Winzinger, clasa a VII-a, de la Şcoala “Petru Comarnescu” Gura Humorului, profesor îndrumător Ionela Winzinger şi Anca Stredie, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”Suceava, profesor îndrumător pr. Marian Gărghi, iar Cătălina Ailenii, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, îndrumată de profesor pr. Cristinel Gal, a obţinut menţiune.

Un alt elev sucevean, Bogdan Filip, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Plopeni, îndrumat de profesor Melania Duciuc, a obţinut premiul al III-lea la etapa naţională a Olimpiadei de religie- cultul Alianţa evanghelică, desfăşurată la Oradea.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de