Handbal feminin, Campionatul Mondial : Romania a surclasat Tunisia si s-a calificat in faza urmatoare


Intră acum și în grupul de

România – Tunisia 39 – 21

Încetul cu încetul, elevele lui Gheorghe Tadici ajung la potentialul pe care îl dorim cu totii. Dupa ce au învins greu China, echipa nationala de handbal feminin a României a zdrobit reprezentativa Tunisiei, cu scorul de 39-21, în meciul cu numarul doi din Grupa C a Campionatului Mondial de Handbal, competitie ce are loc zilele acestea în Franta.

Începutul partidei cu echipa tunisiana a semanat însa cu meciul anterior. Pâna în minutul 6, se marcase de fix 6 ori, scorul fiind 3-3. Dupa 10 minute, România stabilea un e-cart de 4 puncte, Ionel Gâlca marcând, de pe extrema dreapta. Cu 6 minute înainte de pauza, fetele noastre aveau sa conduca la 5 goluri diferenta, 14-9. În ultimele minute ale prime reprize, elevele lui Tadici aveau sa preia în totalitate initiativa, stabilind cea mai mare diferenta a primelor 30 de minute si totodata scorul primului act: 17-11.

Partea a doua a jocului a apartinut în totalitate româncelor, „tricolorele” realizând un adevarat galop de sanatate. În primele sapte minute, Gâlca&Co. au marcat de 5 ori, fara a primi gol, tabela aratând un frumos 22-11. Dupa alte reusite, de ambele parti, pe final avea sa iasa la rampa Narcisa Lecusanu, aceasta marcând 4 goluri în 5 minute si ducând scorul la 33-18. Ultimele 10 minute ale partidei de la Toulon au fost si ele la discretia fetelor noastre, România învingând în final la 18 goluri diferenta, cu 39-21.

Marcatoare pentru România: Ramona Maier (9), Ionela Gâlca (8), Narcisa Lecusanu (5), Clara Vadineanu (4), Adriana Nechita (3), Valeria Bese (2), Camelia Balint (2), Aurelia Bradeanu (2), Raluca Ivan (1), Cristina Neagu (1), Steluta Luca (1), Adina Meirosu (1).

În celalalt meci al zilei, Polonia a învins cu 27-20 reprezentativa Chinei, rezultat ce le-a calificat atât pe poloneze, cât si pe fetele noastre în Grupa principala A a Mondialelor. 


Intră acum și în grupul de