Satul de vorbele goale ale directorului Dascaliuc, PSD reia demersurile pentru dotarea cu tomograf a spitalului judetean


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava anunta ca va relua demersurile pe lânga Ministerul Sanatatii, privind dotarea Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu un computer tomograf, deoarece în pofida promisiunilor, unitatea medicala nu dispune nici la aceasta data de un astfel de aparat. Prim-vicepresedintele Organizatiei PSD, europarlamentarul Catalin Nechifor, a declarat ca PSD este îngrijorat de faptul ca cea mai mare institutie spitaliceasca suceveana nu are un tomograf.

Acesta a adaugat ca noua cerere catre ministerul condus de liberalul Eugen Nicolaescu va fi însotita ca si precedenta de o lista de semnaturi.

Catalin Nechifor a afirmat ca prima solicitare, facuta în octombrie si la care s-au atasat 10.000 de iscalituri strânse de la populatie, nu a avut nici un efect.  

La mijlocul lunii octombrie, directorul Spitalului Judetean, Costica Dascaliuc, preciza ca, în baza informatiilor primite de la Ministerul Sanatatii, pâna la începutul lunii decembrie, institutia spitaliceasca ar urma sa dispuna de un tomograf performant. Mai exact, managerul general al Spitalului Judetean, se lauda cu faptul ca tomograful „este ca si cumparat” si a explicat ca alaturi de primarul Sucevei, Ion Lungu, care este si presedintele PNL Suceava, a reusit sa convinga autoritatile centrale de necesitatea unui asemenea aparat la Suceava. Acesta preciza, la vremea respectiva, ca Ministerul Sanatatii a anuntat ca a alocat deja pentru achizitionarea unui tomograf cu 16 slice-uri, de ultima generatie, fondurile necesare si ca au fost demarate procedurile privind licitatia în vederea achizitionarii aparatului respectiv. 

Presedintele Consiliului Judetean si al PSD Suceava, Gavril Mîrza, spunea însa ca nu mai are încredere în vorbele economistului Dascaliuc si ca în cazul în care nici de aceasta data, afirmatiile lui nu vor avea acoperire în realitate, va cere schimbarea întregii echipe manageriale a unitatii. Tomograful din dotarea spitalului este defect de luni bune. De-a lungul timpului, pentru repararea aparatului au fost alocate fonduri importante, inclusiv de la bugetul judetean. 


Intră acum și în grupul de