Oaspeti in cartierul Habitat din Radauti


Intră acum și în grupul de

Cartierul Habitat din municipiul Radauti si-a primit joi, oaspetii din clasa a II- a A, de la Scoala cu Clasele I-VIII Nr.2 din localitate. Viviana Hutuleac, manager comunicare si voluntar în cadrul Habitat pentru Umanitate a precizat ca elevii acestei scoli desfasoara pe parcursul întregului an scolar, în cadrul proiectului multilateral Comenius, care se deruleaza simultan si în Italia, Polonia si Germania, cu tema „Cetateni ai scolii, cetateni ai comunitatii, cetateni ai Europei” (Citizens of our schools, our communities, our Europe), activitati de cunoastere a comunitatii locale.

Ultima activitate din proiect a avut ca tema cunoasterea institutiilor din municipiul Radauti. Astfel, fiecare clasa a vizitat obiectivele importante din municipiu cu scopul de a obtine cât mai multe informatii despre acestea pentru ca, ulterior, sa le poata face cunoscute si colegilor din tarile partenere.

Clasa a II-a A a ales sa faca o vizita în cartierul Habitat pentru a cunoaste mai bine si zona din care provin trei elevi ai acestei clase. „Li s-au prezentat câteva date din activitatea filialei Habitat pentru Umanitate din Radauti, apoi li s-a  povestit despre mândria locuitorilor municipiului nostru care, în perioada 3-7 septembrie 2007 au fost cetatenii Capitalei europene a voluntariatului deoarece atunci, peste 600 de voluntari internationali au construit în doar 5 zile, 27 de case, câte una pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene. Impresionati de cele vazute si auzite, elevii s-au hotarât sa adune la scoala jucarii pentru a-l ajuta pe Mos Craciun sa vina încarcat cu daruri si la copiii din cartierul Habitat” a mentionat Viviana Hutuleac.


Intră acum și în grupul de