Aeroportul Suceava va fi dotat cu un echipament de control de securitate aeronautica


Intră acum și în grupul de

Un numar de 13 aeroporturi civile din tara, printre care si cel din judetul Suceava vor putea beneficia, începând de anul viitor, de echipamente de control de securitate aeronautica performante, la standarde similare cu cele comunitare, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului. Printre echipamentele care urmeaza sa fie achizitionate se numara sisteme de detectie a explozivilor, aparate cu raze X, porti detectoare de metale.

Guvernul a aprobat, în sedinta de joi, Programele de achizitie a echipamentelor de control de securitate aeronautica si a mijloacelor de testare si verificare pentru aeroporturile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor si a unor consilii judetene.

În aceste programe de achizitii sunt incluse urmatoarele aeroporturi: Aeroportul International Bucuresti-Baneasa „Aurel Vlaicu”; Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” Constanta; Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia” si aeroporturile care functioneaza sub autoritatea Consiliilor Judetene Arad, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Iasi, Maramures, Mures, Satu-Mare, Suceava si Tulcea.

Echipamentele vor fi achizitionate cu fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în cazul Aeroportului International Aurel Vlaicu Bucuresti, Aeroportului International Mihail Kogalniceanu Constanta, Aeroportului International Traian Vuia Timisoara. Suma totala alocata este de 24,27 milioane lei.

În cazul celorlalte aeroporturi, fondurile pentru achizitionarea echipamentelor vor proveni de la bugetele locale ale judetelor Arad, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Iasi, Maramures, Mures, Satu-Mare, Suceava si Tulcea. Cuantumul total al sumelor alocate este de 35,164 milioane lei.

Achizitia echipamentelor se va realiza la nivelul administratiilor porturilor în cauza, cu respectarea prevederilor legale privind achizitiile publice.  Pentru echipamentele de testare si verificare a operatorilor care executa controlul de securitate aeronautica, achizitia se va realiza la nivelul Ministerului Transporturilor, cu respectarea prevederilor legale privind achizitiile publice.


Intră acum și în grupul de