Sucevean ce transporta colete cu ţigări de contrabandă, reţinut pentru 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Un tânăr a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore fiind cercetat pentru trecerea frauduloasă a frontierei şi contrabandă în formă agravantă după ce a fost surprins de poliţiştii de frontieră suceveni în timp ce transporta colete cu ţigări.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat într-un comunicat de presă că, în cursul serii de luni, poliţişti de frontieră de la SPF Vicovu de Sus au observat în apropierea frontierei de stat un bărbat care transporta dinspre graniţă colete voluminoase, iar în momentul în care acesta a sesizat prezenţa patrulei poliţiei de frontieră a abandonat coletele şi a încercat să fugă, însă a fost reţinut.

Poroch Seriţan a spus că bărbatul a fost identificat constatându-se că este în vârstă de 20 de ani şi  este domiciliat în judeţul Suceava.

contrabandist tigari

În zona respectivă au fost descoperite mai multe colete care conțineau 3.990 de pachete cu țigări, marca Ashima Red, de proveniență ucraineană.

“Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânărul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă”, a precizat comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

colete tigari

Cercetările în acest caz se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, iar pe numele tânărului a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de