Acasă Actualitate Alte 7500 de cutii cu lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor vor fi...

Alte 7500 de cutii cu lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor vor fi livrate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava


Intră acum și în grupul de

Alte 7500 de cutii cu lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor vor fi livrate, miercuri, Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, noua cantitate urmând să completeze cele 3782 de cutii primite în luna aprilie şi care s-au epuizat deja.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că la sfârşitul lunii aprilie 2016 au fost livrate 3782 de cutii de lapte praf, de câte 400 de grame fiecare, de către firma cu care instituţia a încheiat contract la data de 1 februarie 2016.



Zorescu a spus că o nouă tranşă, însumând 7500 de cutii cu lapte praf, urmează să ajungă în cursul zilei de miercuri la DSP Suceava.

Ea a precizat că, până în prezent, suma alocată pentru achiziţia de lapte praf a fost de 152 000 de lei faţă de 412 976 de lei în cursul anului trecut, dar că, în fiecare an, în funcţie de consum şi de solicitări, au fost efectuate rectificări bugetare.

Catalina Zorescu

Zorescu a mai spus că nu s-au înregistrat discontinuităţi în aprovizionarea cu lapte praf în judeţul Suceava.

Medicul epidemiolog sucevean a arătat că noua tranşă de lapte praf va fi repartizată primăriilor care au trimis către DSP Suceava necesarul în funcţie de solicitările medicilor de familie care au sugari în evidenţe.

Directorul adjunct al DSP Suceava a menţionat că în primul trimestru al acestui an au beneficiat de lapte praf 742 de copii, consumul mediu lunar de lapte praf pentru un sugar fiind de 7 până 9 cutii.

Reamintim că potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version