19 piese de la Muzeul Bucovinei, expuse la Iași, în cadrul expoziției naționale ”Arta pre-Cucuteni – De la natură la cultură”


Intră acum și în grupul de

afis_engMuzeul Bucovinei participă  în perioada 24 mai – 26 iunie 2016, cu 19 piese deosebite, la expoziția națională ”Arta pre-Cucuteni – De la natură la cultură”, deschisă la Complexul Muzeal Național Moldova Iași, în cadrul unui simpozion internațional de arheologie.

Potrivit unui comunicat au instituției sucevene, piesele (de corn și os) trimise la Iași au fost descoperite de-a lungul deceniilor, în timpul săpăturilor arheologice, de către specialiștii muzeului.

”Sunt din secolele VI-VII d.Chr. și provin din săpăturile de la Mihoveni – Cahla Morii, Udești, Botoșana – Dealul Crucii, Siliștea Șcheii, Podeni, comuna Bunești și orașele Liteni și Dolhasca”, precizează sursa citată.

Alături de Muzeul Bucovinei, la expoziția de la Iași mai participă alte șapte muzee din țară, respectiv Muzeul de Istorie Botoșani, Complexul Muzeal”Ion Antonescu” Bacău, Complexul Muzeal Neamț, Muzeul Universității „Alex. Ioan Cuza” Iași ,Institutul de Arheologie Iași, Muzeul “Ștefan cel Mare” Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de