Incendiu la gospodăria unei femei din Siret. Focul a pornit de la o țigară aruncată nestinsă


Intră acum și în grupul de

O țigară aruncată nestinsă a provocat, marți, un incendiu la gospodăria unei femei din orașul Siret.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că pentru stingerea flăcărilor, au intervenit cu patru autospeciale militarii Gărzii de Intervenţie Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi.

”La sosirea echipajelor, ardeau acoperişurile unor anexe, existând pericolul de propagare la casă şi la locuinţele învecinate”, a precizat Găleată, potrivit căruia incendiul, anunțat prin 112 la ora 11.03, a fost lichidat la ora 12:20.

În incendiu au ars acoperişul unei construcţii corp comun, format din magazie şi adăpost de animale, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, şi acoperişul bucătăriei de vară pe 70 de metri pătraţi. Au mai ars 10 baloţi de paie şi un metru cub de brichete de rumeguş. De asemenea, s-au degradat pereţii bucătăriei pe 20 de metri pătraţi, pereţii locuinţei pe 10 metri pătraţi şi o uşă din PVC.

incendiu.acoperis.casa

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul provenit de la o ţigară aruncată nestinsă / fumatul în locuri nepermise.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarei şi locuinţele învecinate, a mai menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (I.L.)


Intră acum și în grupul de