Președintele CJ Suceava: Suntem pe locul doi în țară ca destinație turistică


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor sustine o conferinta de presa la CJ Suceava:

UPU SMURD Arafat Nechifor Rimbu (3)

”Suntem pe locul doi in tara ca destinatie turistica. Avem 10.000 de locuri/pat in acest moment. Daca in perioada 2008-2011 a fost o scadere abrupta, adica in 2009 turistii sositi au fost mai putini cu 9 %, scaderea a continuat cu 7,43 % . A inceput un usor reviriment si in 2015 cresterea neta fata de 2014 e de 19,1 %.

Bucovina e, de departe, o zona care si-a dovedit atractivitatea si am dovedit ca politicile publice in promovare si in zona de parteneriat privat au functionat ca mod de lucru eficient. Asta se vede. Daca mai aveam 509 inoptari bateam un record.

In Bucovina au venit cu 50.000 de turisti in plus si 117.000 de inoptari in plus si asta inseamna venituri si taxe si impozite si consum pe orizontala si ca PIB al Sucevei a avut de castigat.

In patru ani, au existat activitati de promovare puternica. Nu am mai facut promovari doar in judet sau pe grupuri tinta limitate, ci ne-am dus curajos la evenimentele internationale. Am fost la targurile europene de traditie si la cele din Romania. Un aport important il are si prezenta noastra peste hotare. A contat foarte mult in cresterea turismului si organizareaa unor noi evenimente importante. De amintit Suceava Air Show. Suntem la a 3-a editie a Festivalului Comorile muntelui. Sa nu uitam ca la Horodnic avem deja redefinita o zona importanta de evenimente care atrage si pune in buna colaborare localitatile din zona. Aici avem doua evenimente cu mult public: Targul de cai si Legendele si traditiile bucovinene, care e la a 3-a editie.

Sa nu uitam de Transrarau, care de prin anii ’80 nu mai suferise modernizari si care era un drum nesigur. Ma bucur ca am luat o decizie curajoasa sa il facem in 2014. Acum putem spune ca suntem in acel format de competitie alaturi de alte doua trasee: Transalpina si Transfagarasan. Vara si chiar si iarna vin foarte multi turisti sa se bucure de munte si de peisaje superbe.

In august, vom putea admira ceva unic pentru ca vom construi pe Piatra Soimului platforma de tip sky walk, cu podea de sticla, care e unica in tara.

Nu am emotii pentru acest an pentru ca am vazut cresterea turistica pe perioada de Paste. Ne pregatim pentru o noua editie a Festivalului National al mesterulor populari din august, si apoi Festivalul Medieval si Bucovina Rock Castle in santul Cetatii de Scaun. Eu le multumesc celor care au avut incredere in turism si cred ca s-a inteles ca industria asta si modul de coordonare a activitatii administrative s-a schimbat radical. Le multumesc si celor care trudesc in spate.

Am reusit ca Bucovina sa devina importanta in Romania. La nivel national, suntem prima destinatie ca si crestere economica. In topul preferintelor turistilor, suntem pe locul doi.”


Intră acum și în grupul de